Didgeridooles

 

 

Je bent van harte welkom voor didgeridooles bij onze didgeridooschool in Rijswijk (tussen Delft en Den Haag) als je op een gezonde manier didgeridoo wilt leren spelen en gave muziek wilt maken. 

De lessen vinden plaats in Trias (centrum voor de kunsten, Cor Ruysstraat 2, 2284 XL Rijswijk) tenzij anders overeengekomen. Voor de route klik hier. Buitenlessen zijn ook mogelijk.

Didgeridoo voor je plezier
De basistonen van de didgeridoo speel je gegarandeerd in één les. Van absolute beginner tot (ver)gevorderde speler, je kunt bij ons terecht! Er valt van alles te ontdekken met dit geweldige instrument. Als snel speel je bijzondere ritmes met verschillende ademtechnieken. Als de klank van de didgeridoo je heeft gegrepen, en we weten hoe dat voelt, kom het dan ontdekken!

Zoek je verdieping? Nieuwe ritmes en inspiratie? Of wil je aan de slag met meerdere (circulaire) ademhalingstechnieken of deze verfijnen? Kom gerust eens langs voor een vrijblijvende introductieles! 

Didgeridoo voor je gezondheid (didgeridoo / breathwork)

In de lessen hebben we veel aandacht voor jou als cursist om je bewust te maken van je ademhaling en deze in balans te brengen. Een gezonde ademhaling kent namelijk vele gezondheidsvoordelen. Het spelen van didgeridoo gaat om luchtdruk te leren opbouwen en bewust vast te houden met een juist gebruik van het middenrif en andere (ademhalings)spieren om diep en zonder beperking te ademen. Behalve dat je gave muziek maakt, is het bijkomend resultaat dat je je eigen gezondheid actief ondersteunt. 

Didgeridoo en Corona
Uiteraard nemen we i.v.m. Corina de nodige voorzorgsmaatregelen. Gebruik je één van onze didgeridoos in een les, dan is deze ontsmet. Blazers mogen spelen als zij minimaal 2 meter afstand (in de blaasrichting) houden tot anderen. Dit is door de sector opgenomen in onder meer het protocol van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie en in het protocol van de Vereniging van Nederlandse Orkesten.

Snurken, astma, apneu, stress
Als founding partner van The Breath Control Academy (Didgeridoo- en ademhalingstrainingen in Finland) verzorgt docent Freek van Bemmelen trainingsprogramma's didgeridoo specifiek tegen snurken, astma, apneu en stress-gerelateerde klachten. Maar ook bij een gespannen middenrif, angst, trauma, lage rugpijn en bijvoorbeeld het vergroten van core stability en verbeteren van stemgebruik, balans en houding. Geen wondermiddel dat vanzelf alles oplost, wel een actieve training waarin je zelf de regie neemt over je ademhaling. Een muzikale meditatie met hier en daar een zweetdruppeltje.

We gebruiken de didgeridoo als middel om het ademhalingssysteem te trainen. Oefeningen zijn bijvoorbeeld gericht op het ademteugvolume en ontspanning waarbij de nadruk ligt op neusademhaling en een juist gebruik van het diafragma. Met diverse oefeningen versterken we de ademhalingsspieren van onder andere keel en tong wat een gunstige invloed kan hebben op snurken en apneu.

Zo nu en dan zijn er gave masterclasses van BCA-founder Bastiaan Anthonie Baaij. Onze cursisten variëren van mensen die aan hun gezondheid willen werken en/of vastlopen in het leven, tot een breed scala aan (medisch) professionals, fysiotherapeuten, yogadocenten, muzikanten en (spiritueel) coaches die het geleerde toepassen in hun beroepspraktijk.

Nieuw: privélessen op locatie in Rijswijk (volgens lesmethode /ademhalingstraining van Breath Control Academy Finland)

Neem contact op voor een privé introductieles (geheel vrijblijvend) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Eigen didgeridoo is (nog) niet nodig. Tijdens de introductieles krijg je alle informatie over lesmogelijkheden en tarieven. We adviseren je ook graag over een goede didgeridoo en hebben diverse soorten in onze collectie.

Lees meer over de werking van didgeridoo op:

https://www.bndestem.nl/overig/didgeridoo-spelen-tegen-het-snurken~a0d810f7/

https://www.cwz.nl/patient/polikliniekenteams/slaapcentrum/wetenschappelijk-onderzoek-slaapcentrum/

Partner van:   

(Ademhalingstraining in Finland en Nederland)


(didgeridootrainingen sinds 2010)

 

 

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Ervaringen:

Ervaring Leonie

“Ik snurk nu minder hard en geen ademstops meer.
Het didgeridoospelen is bovendien heel erg leuk!”

Lees meer...

Ervaring Karin

"Rustige en duidelijke uitleg, precies aansluitend op mijn tempo."

 

Lees meer...

Ervaring Nicolai

"Ik kom erachter dat ik leef voor prestatie. Dat houdt mijn overspanningsklachten in stand. Freek en de didge 'forceren'' mij bijna om gas terug te nemen. Fijne leraren. Ik adem veel beter door mijn neus."

Lees meer...

Ervaring Doortje

“De manier van lesgeven is uitstekend. Voelde me vanaf het begin enorm op mijn gemak.”

Lees meer...

Ervaring Leonie

“Ik snurk nu minder hard en geen ademstops meer.
Het didgeridoospelen is bovendien heel erg leuk!”

Lees meer...
 
Founding Partner:
Authorized reseller:
 
        
 
 
 
 
 
×

Log in